В яких областях йтимуть дощі найближчими днями
В яких областях йтимуть дощі найближчими днями

В яких областях йтимуть дощі найближчими днями

Де саме чекати опадів і як довго вони будуть, в інтерв'ю 24 Каналу розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Дощі в Україні

Експертка зауважила, що загалом таку ситуацію у нас зумовив досить потужний антициклон. Його центр зараз розташовується над Білорусією. Вплив поширюється практично на більшу частину території України, окрім Південного Сходу.

Через це найближчими днями переважно утримується погода без опадів. Буде більше прояснень.

Лише Схід, Південний Схід трохи прикриті, більше хмарності. Можуть у п'ятницю та суботу пройти невеликі дощі, такого вже осіннього характеру,
– зазначила Наталія Птуха.

Водночас синоптикиня додала, що, внаслідок дощів, ці області убезпечені від заморозків.

"Тобто там хмарність, дощик трохи є, тому там заморозків у нас не буде", – підкреслила Птуха.

До речі, експертка зауважила, що практично до кінця жовтня в нас буде залишатися поле високого тиску. Очікується, що майже вся третя декада цього місяця в Україні буде сухою.

Де будуть дощі / Скриншоти з Укргідрометцентру

У яких областях сильні заморозки

  • В Укргідрометцентрі попереджали, що вночі 18 жовтня у західних, північних і центральних областях (крім Дніпропетровської) сильні заморозки в повітрі 0 – -3 градуси. В Одеській та Миколаївській – заморозки на поверхні ґрунту 0 – -3 градуси.
  • Вночі 19 та 20 жовтня в західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях сильні заморозки в повітрі 0 – -5 градусів.
  • У Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській 19 жовтня на поверхні ґрунту, 20 жовтня й у повітрі заморозки 0 – -3 градуси.
  • На решті території України 20 жовтня на поверхні ґрунту заморозки 0 – -3 градуси.
Теги за темою
Новини України прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader