Салліван про вступ України в НАТО: "Потрібно ще попрацювати"
Салліван про вступ України в НАТО: "Потрібно ще попрацювати"

Салліван про вступ України в НАТО: "Потрібно ще попрацювати"

Салліван про вступ України в НАТО: "Потрібно ще попрацювати"

За його словами, зараз основне питання полягає в тому, як побудувати міст "від того, де ми зараз є, до членства". 

Для вступу України в НАТО необхідно виконати безпекові умови та провести усі необхідні реформи, наголосив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван. Він також повторив позицію Вашингтона щодо цього питання: місце та майбутнє України — в Альянсі.

"Потрібно ще попрацювати, щоб дійти туди, включаючи реформи та умови безпеки, — сказав Салліван, слова якого цитує "Голос Америки". — Отже, питання полягає в тому, як побудувати міст від того, де ми зараз є, до можливого членства України в НАТО". 

Він додав, що результати саміту у Вашингтоні, "включаючи інституціоналізацію апарату підтримки безпеки для України", стали відповіддю на це питання. Політик нагадав, що чинний американський президент Джо Байден намагається зробити все можливе, щоб Київ міг розраховувати на підтримку у довгостроковій перспективі. 

Нагадаємо, за словами оглядача ZN.UA Володимира Кравченка, адміністрація Джо Байдена вимагає від Києва погодитися на територіальні поступки Росії, пообіцявши за це Україні вступ в НАТО. Хоча неясно, чому у Вашингтоні вирішили, що Кремлю підійде такий сценарій. Паралельно з цим оточення американського лідера почало замислюватися про свою політичну спадщину, зокрема йдеться про радника президента з нацбезпеки Джейка Саллівана. Саме він може просувати запрошення нашої країни в Альянс до кінця року.

Детальніше про це — у статті "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей". 

Джерело матеріала
loader