Білий дім: НАТО обговорює запрошення України, але єдине рішення ще не досягнуто
Білий дім: НАТО обговорює запрошення України, але єдине рішення ще не досягнуто

Білий дім: НАТО обговорює запрошення України, але єдине рішення ще не досягнуто

В країнах НАТО тривають дебати про запрошення України до Альянсу. Про це повідомив старший чиновник адміністрації президента США Джо Байдена під час брифінгу, а нам це каже прес-служба Білого дому.

«Внутрішні дискусії серед держав-членів НАТО стосуються запрошення. Наразі немає узгодження щодо пропозиції запрошення Україні», – зазначив представник Білого дому. Раптом що, це не ми лінуємось, просто в прес-релізі його ім'я дійсно не називається.

Водночас чиновник підкреслив, що на саміті НАТО в липні всі 32 члени Альянсу підтвердили незворотність курсу України на вступ до НАТО.

«Отже, необхідно обговорити тактику, яка підтримає цей шлях, і досягти узгодження по наступним крокам», – підкреслив представник.

Він також запевнив, що триває «активна дискусія» щодо різних аспектів плану перемоги, представленого президентом Володимиром Зеленським. За словами чиновника, існують певні елементи, які США реалізують для забезпечення додаткових військових можливостей. І це також є частиною даного плану.

Спікер вказав, що позиція Штатів і особисто Байдена полягає в тому, щоб «надати Україні позицію сили».

«Ми прагнемо, щоб вона здобула перемогу у цій війні. Наше завдання — надати їй необхідні ресурси. Проте ми не можемо впоратися з цим самостійно. Це потрібно робити спільно з нашими партнерами і союзниками. Саме тому президент Байден запропонував організувати саміт у Рамштайні», — додав він.

За інформацією представника Білого дому, зустріч у форматі «Рамштайн» швидше за все відбудеться у листопаді.

Название источника
Білий дім / сайт
Ссылка на материал
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2024/10/17/background-press-call-on-the-presidents-travel-to-berlin-germany/
Теги за темою
Україна США НАТО
Джерело матеріала
loader
loader