Вибори в США: Гарріс випереджає Трампа на 1% у загальнонаціональному масштабі — опитування
Вибори в США: Гарріс випереджає Трампа на 1% у загальнонаціональному масштабі — опитування

Вибори в США: Гарріс випереджає Трампа на 1% у загальнонаціональному масштабі — опитування

Вибори в США: Гарріс випереджає Трампа на 1% у загальнонаціональному масштабі — опитування

Такий розрив “вписується” в межі похибки опитування.

Кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс випереджає свого республіканського суперника Дональда Трампа на 1% у загальнонаціональному масштабі, згідно з новим опитуванням Коледжу Емерсона, повідомляє The Hill

49% респондентів заявили, що підтримують Гарріс, тоді як 48% — Трампа. Незначна перевага Гарріс “вписується” в межі похибки опитування в 3%.

1% опитаних сказали, що підтримають когось іншого, а не основних кандидатів, тоді як 2% — ще не визначилися з вибором. 

Однак, коли виборців, які ще не визначилися, запитали, до якого кандидата вони схиляються, підтримка Гарріс зросла до 50%, а Трампа - до 49%. 

Опитування також показало, що Гарріс випереджає Трампа за рівнем прихильного ставлення виборців. 53% респондентів сказали, що позитивно ставляться до Гарріс, тоді як 47% висловили протилежну думку. Про позитивне ставлення до Трампа заявили 49% опитаних і 51% — висловили протилежну думку.

“Гендерний розрив” між прихильниками Гарріс і Трампа, який привернув до себе значну увагу останніми тижнями, помітний і в результатах нового опитування. Трамп випереджає Гарріс серед виборців-чоловіків (56% проти 42%), тоді як Гарріс лідирує серед жінок — 55% проти 41%. 

Опитування Коледжу Емерсона було проведене менш ніж за три тижні до дня виборів, коли в низці штатів уже розпочалося дострокове голосування. 80% виборців заявили, що ще понад місяць тому вирішили, за кого голосуватимуть, тоді як 11% прийняли рішення протягом останнього місяця, а 6% - протягом останнього тижня. 3% респондентів сказали, що все ще не визначилися. 

Виборці, які ще понад місяць тому вирішили, кого підтримати, віддають перевагу Трампу — 52% проти 48%, тоді як виборці, які прийняли рішення протягом останнього місяця або тижня, віддають перевагу Гарріс - 60% проти 36%. 3% виборців, які сказали, що ще можуть змінити свою думку, наразі схиляються до підтримки Гарріс - 48% проти 43%.

Такі результати є ілюстрацією посилення напруги в боротьбі між Гарріс і Трампом. Середній показник Hill's Decision Desk HQ свідчить, що Гарріс випереджає Трампа дещо менше ніж на 3%. Опитування в хитких штатах також вказують на дуже малий розрив. За даними зведених показників опитувань Hill Decision Desk HQ, в Мічигані Гарріс випереджає Трампа менш ніж на 1%, тоді як в Аризоні на 1,5% лідирує республіканський кандидат. У Неваді Гарріс випереджає Трампа на 0,2% та на 0,5% у Вісконсині. А в Пенсильванії — штаті з 19 голосами Колегії виборщиків, який вважається ключовим полем битви в боротьбі за Білий дім, Гарріс випереджає Трампа з невеликим розривом — на 0,3%. 

Опитування Коледжу Емерсона проводилося 14-16 жовтня 2024 року серед тисячі респондентів. Похибка становить плюс-мінус 3%.

Раніше повідомлялося, що Гарріс змінює стратегію передвиборчої кампанії, намагаючись здобути більше підтримки серед виборців-чоловіків і республіканців, а також загострюючи критику на адресу Трампа, — серед демократів зростає занепокоєння на тлі опитувань, які показують, що республіканський кандидат покращує свої позиції: суперники перебувають у статистичному глухому куті у вирішальних штатах.

 

 

Джерело матеріала
loader