Презентували І-й епізод документального фільму «Журналістика без страху»
Презентували І-й епізод документального фільму «Журналістика без страху»

Презентували І-й епізод документального фільму «Журналістика без страху»

Фільм базується на реальних історіях кореспондентів, які працюють в умовах війни.

Вийшов перший епізод нового документального фільму «Журналістика без страху». Кінокартина розповідає про українських журналістів, які ризикують життям заради донесення правди.

Про це «Детектор медіа» повідомили в Національній асоціації медіа.

Ідея фільму належить команді конкурсу «Честь Професії». Над ним працював продакшн Національної асоціації медіа. Режисерка фільму — Оксана Панасівська, сценаристка — Ірина Шуст.

Фільм базується на реальних історіях кореспондентів, які працюють в умовах війни, як на передовій, так і в тилу. Кожен епізод фокусується на окремій історії журналіста або групи журналістів, які брали участь у конкурсі «Честь професії». 

Презентація фільму відбудеться в ефірах регіональних телеканалів-учасників та партнерів НАМ після показу на ютуб-каналі всіх 9 епізодів. Планується показ по 2 епізоди наступні чотири тижні. Героями інших 8 епізодів будуть переможці та учасники конкурсу.

Автори планують також університетські покази та підсумкову пресконференцію.

Перший епізод присвячений воєнним кореспондентам Радіо Свобода — Маріану Кушніру та Сергію Нужненку. Вони зуміли зафільмувати ексклюзивні кадри з фронту під час контрнаступу під Бахмутом, встановивши відеокамери безпосередньо на військових.

Фільм розкриває небезпечні умови, в яких працюють журналісти, і підкреслює ціну, яку доводиться платити за збирання матеріалів для репортажів.

Фото: скриншот з фільму. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader