Розмір допомоги по безробіттю: чи він зріс в цьому році
Розмір допомоги по безробіттю: чи він зріс в цьому році

Розмір допомоги по безробіттю: чи він зріс в цьому році

Розмір допомоги по безробіттю: чи він зріс в цьому році

Нещодавно розмір виплат збільшився.

Через війну, яку розв'язала РФ, багато наших громадян втратили роботу. Держава надає українцям допомогу по безробіттю. У Державній службі зайнятості розповіли, який розмір виплат по безробіттю можна отримати в цьому році. Про це пише Урядовий портал.

В Україні з 1 жовтня зріс мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 2500 грн до 3600 грн для деяких категорій населення.

Це рішення зафіксовано постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 19.09.2024 № 74.

Нововведення щодо збільшення розміру допомоги стосується:

  • осіб, які не мали сім місяців страхового стажу протягом року до набуття статусу безробітного та отримували до підвищення 1 500 грн;
  • людей, які працювали не менше семи місяців перед настанням безробіття та отримували до підвищення 2 500 грн;
  • внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які не мають документів про страховий стаж, та отримували до підвищення 2 500 гривень.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю залишився незмінним – 1 500 грн.

«Таку допомогу отримує молодь до 35 років, яка не має страхового стажу. А також особи, звільнені за окремими статтями трудового законодавства: систематичне невиконання обов’язків без поважних причин, прогул, крадіжки за місцем роботи», – йдеться у повідомленні.

У Державній службі зайнятості зазначили, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а особам передпенсійного віку — не більше 360 календарних днів.

Раніше ми писали, хто і як може отримати статус безробітного в Україні.

Джерело матеріала
loader