Шмигаль очікує збільшення фінських інвестицій у проєкти в Україні
Шмигаль очікує збільшення фінських інвестицій у проєкти в Україні

Шмигаль очікує збільшення фінських інвестицій у проєкти в Україні

Уже понад 20 проєктів фінських компаній отримали підтримку в межах програм стимулювання приватних інвестицій й очікується, що таких проєктів буде більше.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Разом із Прем’єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо провели насичену зустріч із представниками фінського бізнесу. Подякував уряду Фінляндії за розробку Плану участі у відбудові України. Він передбачає дієві інструменти, що стимулюють приватний бізнес інвестувати в нашу економіку. Більш як 20 проєктів фінських компаній отримали підтримку завдяки цим інструментам", - написав Шмигаль.

Серед напрямків інвестицій, які будуть одночасно особливо успішними для бізнесу та корисними для України, він виділив будівництво, енергетику, освіту й телекомунікації. Зокрема, йдеться про енергоефективність, розбудову об'єктів цивільного захисту, розвиток децентралізованої та "зеленої" енергетики, цифровізацію освіти, технології шостого покоління бездротового зв’язку, а також передові технології цифрової безпеки.

"В Україні вже реалізується низка великих інвестиційних проєктів за участю фінського бізнесу. Очікуємо, що незабаром їх буде набагато більше", - зазначив Шмигаль.

Він розповів представникам фінського бізнесу про заходи українського уряду, спрямовані на підтримку підприємців: дерегуляцію, цифровізацію, індустріальні парки, сприяння проєктам зі значними інвестиціями.

Як повідомлялося, Фінляндія надасть новий пакет допомоги у межах співпраці в енергетичному секторі.

Фото: Денис Шмигаль

Теги за темою
Інвестиції
Джерело матеріала
loader