Сибіга: Ми мали тривалий тет-а-тет із главою МЗС Франції щодо втілення Плану перемоги
Сибіга: Ми мали тривалий тет-а-тет із главою МЗС Франції щодо втілення Плану перемоги

Сибіга: Ми мали тривалий тет-а-тет із главою МЗС Франції щодо втілення Плану перемоги

Одним з головних питань перемовин очільників МЗС України і Франції була подальша імплементація, наповнення та реалізація Плану перемоги Президента Володимира Зеленського.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній з міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії відзначив, що новий очільник МЗС Франції здійснив один з перших візитів після призначення на посаду саме в Україну.

Сибіга подякував Франції за всебічну підтримку України від початку повномасштабної агресії Росії і за те, що вона не лише підтримує План перемоги України, а й дієво забезпечує його просування та адвокатування.

«Ми мали тривалий тет-а-тет з паном міністром закордонних справ, де обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення Плану перемоги Президента Зеленського. … Власне, подальша імплементація, наповнення, реалізація Плану перемоги було одним з головних питань (перемовин - ред.)», – сказав Сибіга.

Він повідомив, що французький колега поінформував його про результати вчорашнього засідання у Берліні у форматі «четвірки» лідерів США, Франції, Британії та Німеччини.

Глава української дипломатії також зазначив, що поінформував очільника МЗС Франції про виклики, які стоять перед енергетикою України напередодні зими.

«Ми домовилися про взаємодію і про конкретні кроки щодо підвищення нашої стійкості», - поінформував міністр.

Під час перемовин глави МЗС України і Франції також обговорили залучення якнайбільшої кількості учасників до міністерської конференції 30-31 жовтня в Канаді, яка буде присвячена пункту 4 Формули миру – звільненню всіх полонених і депортованих під час війни Росії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, новий міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро у суботу, 19 жовтня, прибув до Києва.

Теги за темою
МЗС України Франція
Джерело матеріала
loader
loader