Міноборони видалило чат-бот "Резерв+" із Телеграма через його небезпечність
Міноборони видалило чат-бот "Резерв+" із Телеграма через його небезпечність

Міноборони видалило чат-бот "Резерв+" із Телеграма через його небезпечність

З застосунку "Резерв+" видалили чат-бот у Телеграмі після аналізу ризиків використання цієї платформи. Цим спробували скористатися росіяни, створивши фейковий бот. Його вже заблоковано, повідомляє Міністерство оборони.

- У травні 2024 року, при запуску Резерв+, технічна підтримка користувачів здійснювалася через кілька популярних платформ, у тому числі через Telegram. І на той час це було загальноприйнятою практикою для багатьох сервісів. Це був початковий етап роботи, під час якого команда забезпечувала доступність підтримки у різних середовищах. Після аналізу ризиків використання Telegram для технічної підтримки ми відмовилися від цього каналу, оскільки не могли гарантувати безпеку даних у рамках цієї платформи. Чат-бот був видалений із програми, а також видалено альфа-ім'я бота, - розповіли в Міноборони.

При цьому у відомстві кажуть, що це створило можливість для проросійських шахрайських груп, які скористалися колишнім альфа-іменем для створення нового фейкового бота", - пояснили в Міноборони. видалення.

  • 7 жовтня народним депутатам заборонили обмінюватися робочою інформацією у Telegram. Обмеження користування месенджером схвалила Верховна Рада відповідно до рекомендацій РНБО.
  • 20 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки заборонив чиновникам та військовим використовувати Telegram на службових пристроях.
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader