Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"
Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова"

Автомобіль нападника врізався в огорожу.

Невідомий чоловік кинув кілька "запальних бомб" у штаб-квартиру правлячої Ліберально-демократичної партії в Токіо у Японії. В результаті інциденту ніхто не постраждав,

Сталося це у суботу, повідомляє агентство Associated Press.

Поліція поки утримується від коментарів, пояснюючи, що триває розслідування. Згідно з інформацією японських ЗМІ, нападник був заарештований на місці події після того, як його автомобіль врізався в огорожу. Мотиви цього нападу наразі залишаються невідомими.

EPA-EFE/JIJI PRESS

Інцидент стався на тлі зростаючої критики Ліберально-демократичної партії через фінансовий скандал, пов’язаний із сумнівним фінансуванням та підозрами в ухиленні від сплати податків. Незважаючи на це, партія не дала офіційного коментаря щодо нападу, переадресувавши всі питання поліції.

Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали "коктейлями Молотова" - Фото 1

Вибори до нижньої палати парламенту Японії призначено на 27 жовтня. Деякі політики, залучені до скандалу, втратили офіційну підтримку Ліберально-демократичної партії, але вирішили балотуватися як незалежні кандидати. Нещодавно партія обрала нового лідера, прем'єр-міністра Сігеру Ісібу, намагаючись оновити свій імідж. Однак, згідно з опитуваннями, рівень підтримки партії різко падає, хоча невідомо, чи вплине це на її контроль над більшістю в парламенті з огляду на внутрішні розбіжності серед опозиційних сил.

Ліберально-демократична партія майже безперервно керувала Японією протягом останніх десятиліть і відіграла ключову роль у відбудові країни після Другої світової війни, перетворивши її на одну з провідних економік світу.

У 2022 році колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе вбили під час його публічного виступу на підтримку кандидата від правлячої партії. Нападник використав саморобну вогнепальну зброю і заявив, що мотивом нападу стала його особиста образа на Абе через зв'язок політика з Церквою об’єднання, до якої мати нападника віддала всі сімейні заощадження. Зв'язки з цією церквою, за словами деяких експертів, досі мають місце серед політиків Ліберально-демократичної партії.

Нагадаємо, новий прем'єр-міністр Японії Шігеру Ішіба заявив, що Токіо продовжить підтримку України та санкційний тиск на Росію.

Ким є новий глава уряду Японії Шігері Ішіба, які зміни відбуваються в політичному ландшафті Токіо й чого очікувати Україні від зміни кабінету в одного з її ключових партнерів ‒ розповідав посол України в Японії Сергій Корсунський у статті “В одного з партнерів України змінилася влада. Росіяни не раді”.

Джерело матеріала
loader