Українці зможуть отримати ваучери на навчання: хто та на які професії
Українці зможуть отримати ваучери на навчання: хто та на які професії

Українці зможуть отримати ваучери на навчання: хто та на які професії

Уряд України підтримав новий законопроєкт, який розширить можливості професійного навчання для громадян.

На засіданні 15 жовтня було схвалено проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання", пише sud.ua.

За словами заступниці Міністра економіки Тетяни Бережної, розширення категорій громадян, які зможуть отримати ваучери на навчання, сприятиме підвищенню їхньої конкурентоспроможності та стимулюватиме працевлаштування кваліфікованих працівників.

"З початку цього року ваучерами на навчання скористалися вже понад 20 тисяч громадян на загальну суму понад 220 млн грн. Це більше ніж за весь минулий рік. Зокрема, найбільший попит ми зараз спостерігаємо на навчання за такими професіями, як кухар, водій, медичні професії", — повідомила Бережна.

Згідно з новим законопроєктом, право на отримання ваучерів на навчання матимуть:

  • Учасники бойових дій, незалежно від дати звільнення з військової служби
  • Внутрішньо переміщені особи (без вимоги щодо відсутності відповідної роботи)
  • Особи з інвалідністю (без вимоги щодо відсутності відповідної роботи)
  • Громадяни старше 35 років із страховим стажем не менше 10 років (раніше обмеження для людей старше 45 років передбачало наявність 15-річного страхового стажу)

Крім того, законопроєкт передбачає надання матеріальної допомоги безробітним на період навчання. Розмір та порядок надання цієї допомоги визначить Кабінет Міністрів.

Студент
Студент

Також планується, що учасники програми зможуть підтверджувати свої професійні кваліфікації в акредитованих центрах, отримуючи компенсацію витрат на проживання та проїзд.

Цей законопроєкт має на меті підвищити рівень професійної підготовки українців та покращити їхні шанси на працевлаштування в умовах сучасного ринку праці.

Також ми писали: Польща обмежить доступ до своїх університетів для студентів з України.

Також стало відомо про зарплати жінок і чоловіків в Україні: що відбувається на ринку праці.

Джерело матеріала
loader