Лікарка розповіла, чому на кухні не можна мати чорне пластикове приладдя
Лікарка розповіла, чому на кухні не можна мати чорне пластикове приладдя

Лікарка розповіла, чому на кухні не можна мати чорне пластикове приладдя

Лікарка порадила замінити пластикове приладдя на металеве або дерев'яне.

Лікарка швидкої допомоги та експертка зі здорового способу життя з Нью-Йорка Пунам Десаї попередила, що чорне пластикове кухонне приладдя містить токсичні хімічні речовини, які можуть викликати рак. Про це вона розповіла у відео на сторінці в Instagram.

За її словами, вони також підвищують ризик гормональних порушень, нейротоксичності, репродуктивної токсичності та токсичності, що розвивається.

Тепер доктор Десаї використовує тільки дерев'яні або нержавіючі сталеві столові прилади і радить своїм підписникам вчинити так само.

Нове американське дослідження привернуло увагу до хімічної сполуки, яка заборонена в Австралії з 2023 року. Пластик з електроніки часто переробляють і включають у звичайні предмети домашнього вжитку, такі як кухонне приладдя та дитячі іграшки.

Було виявлено, що чорний пластик потенційно містить "тривожні" рівні токсичних антипіренів із процесів переробки.Дослідження знайшло сліди антипіренів, що використовуються в електроніці, у 85% із 203 протестованих чорних пластикових виробів.

"Незважаючи на відсутність прозорості та обмежень, пластик з електроніки часто переробляється і може бути включений у предмети домашнього вжитку, які не потребують антипіренів, що призводить до потенційно високого і непотрібного впливу", — ідеться в дослідженні.

Також з'ясувалося, що оцінка впливу обмеженої сполуки БДЕ-209, форми декаБДЕ (декабромдифеніловий ефір), одного з антипіренів, виявлених у дослідженні, у кухонному приладді показала, що користувачі матимуть "середнє споживання 34 700 нанограмів на день".

ДекаБДЕ був ретельно вивчений і заборонений у 2023 році Міністерством охорони здоров'я.

Цю сполуку було пов'язано з раком, проблемами ендокринної системи та щитоподібної залози, розвитком плода і дитини, токсичністю для репродуктивної та імунної систем, а також неврологічними функціями, такими як пам'ять.

Згідно з дослідженням, проведеним у квітні 2024 року, люди з найвищим рівнем ПБДЕ в крові мали приблизно на 300% більше шансів померти від раку, ніж люди з найнижчим рівнем.

Раніше Фокус писав, що відчувають люди після зупинки серця.

Важливо! Ця стаття ґрунтується на останніх наукових і медичних дослідженнях і не суперечить їм. Текст має виключно інформаційний характер і не містить медичних порад.

Теги за темою
дослідження
Джерело матеріала
loader
loader