Навіть не 49: Костін розповів, скільки прокурорів на Хмельниччині мають інвалідність
Навіть не 49: Костін розповів, скільки прокурорів на Хмельниччині мають інвалідність

Навіть не 49: Костін розповів, скільки прокурорів на Хмельниччині мають інвалідність

Наразі відомо про 61 прокурора з інвалідністю в Хмельницькій області. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін в етері національного маратону, передає 24 Канал.

Що відомо про прокурорів з інвалідністю у Хмельницькій області

Костін розповів, що 17 жовтня він звільнив керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника відповідно до заяви, яку той написав. На думку генпрокурора, історія з оформленнями інвалідностей для прокурорів також буде вивчатися в межах масштабного службового розслідування, яке він розпочав одразу після цієї ситуації

Це службове розслідування стосується не тільки хмельницьких прокурорів, воно стосується також абсолютно всіх органів прокуратури, тобто всіх рівнів, в тому числі й Офісу Генерального прокурора. Це надзвичайно важливо для всієї системи,
– пояснив він.

Станом на зараз, за словами Костіна, встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини, а це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області, мають інвалідність.

"Тим часом 80% з них, тобто 50, вони отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення. Тобто там історія багатьох років, і все це ми будемо встановлювати", – запевнив Андрій Костін.

Генеральний прокурор України вважає, що всі прокурори, відносно яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження для того, щоб зняти будь-які сумніви.

Що відомо про скандал з інвалідностями серед прокурорів

  • Головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов 16 жовтня написав у своєму фейсбуці, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з тодішнім обласним прокурором Олійником оформили інвалідність у голови МСЕК Тетяни Крупи. За словами журналіста, майже всі вони виявилися особами з інвалідністю 2 групи.
  • Олексій Олійник згодом написав на своїй сторінці у фейсбуці написав, що він також має проблеми зі здоров'ям. А інвалідність отримав задовго до призначення на посаду.
  • Зрештою стало відомо, що Олексій Олійник звільнився із посади голови прокуратури Хмельницької області за власним бажанням.
Теги за темою
Скандал розслідування
Джерело матеріала
loader
loader