Ніжний яблучний пиріг на йогурті: "Мастер Шеф" Мартиновська дала простий рецепт
Ніжний яблучний пиріг на йогурті: "Мастер Шеф" Мартиновська дала простий рецепт

Ніжний яблучний пиріг на йогурті: "Мастер Шеф" Мартиновська дала простий рецепт

У себе в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як приготувати яблучний пляцок на йогурті за галицьким рецептом.

Щоб приготувати смачний і корисний яблучний пиріг, "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська використовує:

  • вершкове масло або маргарин - 250 г
  • цукор (зірка "Мастер Шеф" радить брати коричневий) - 150 г
  • яйця - 4 шт.
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • борошно пшеничне звичайне - 50 г
  • борошно цільнозернове - 150 г
  • йогурт - 280 г
  • насіння льону - 30 г
  • за бажанням можна додати ваніль, корицю або цедру апельсина
  • яблука
  • цукрова пудра

Спершу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розтирає мʼяке вершкове масло з цукром. Далі додаємо яйця та перемішуємо до однорідності.

Слідом всипаємо два види борошна, розпушувач, йогурт і ще раз добре перемішуємо тісто. Також додаємо до тіста мелене насіння льону.

"Він додасть пирогу клітковину для покращення травлення, Омега-3 для серця, антиоксиданти для захисту організму та приємну горіхову нотку", – відзначила "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.

Готове тісто виливаємо в форму. Яблука нарізаємо на скибочки та "втоплюємо" їх зверху в тісто. Зверху посипаємо пиріг цукровою пудрою для апетитної скоринки та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader