По Києву росіяни випустили десяток дронів, а Харків атакували гібридною ракетою-бомбою
По Києву росіяни випустили десяток дронів, а Харків атакували гібридною ракетою-бомбою

По Києву росіяни випустили десяток дронів, а Харків атакували гібридною ракетою-бомбою

Армія Росії в ніч на 20 жовтня завдала ударів по ряду областей України. Окупанти застосовували авіабомби, ракети, дрони та інші види зброї. Внаслідок цього серед мирних людей є постраждалі.

Київ уночі зазнав масованої атаки дронами. Ворог випустив по столиці близько десятка безпілотників. За даними КМВА, боєприпаси, що баражирують, заходили кількома хвилями, але всі вони були знешкоджені на підступах і на території міста. Інформації про пошкодження та постраждалих не надходило.

По Харкову армія РФ вдарила гібридним авіаційним боєприпасом "Гром-Е1", внаслідок чого там зазнали пошкоджень будинку та автомобілі. В обласній прокуратурі зазначили, що атака сталася о 23:50 у Новобаварському районі міста Харкова, а влучення зафіксовано на відкритій місцевості. У відомстві уточнили, що авіаційний боєприпас "Грім Е-1", яким атакували місто, є гібридом авіаційної бомби та ракети, що планує.

У Кривому Розі ворог двічі вдарив балістичними ракетами, внаслідок чого постраждали вже 17 людей. З них – 8 поранених госпіталізували. У місті пошкоджено 7 багатоповерхівок, навчальний заклад, адмінбудівлю та підприємства. Пошкодження отримали та близько 10 автомобілів, у тому числі – службові машини швидкої, поліції та пожежників. Як зазначив голова ОВА Сергій Лисак, протягом ночі РФ обстрілювала з артилерії й Марганецьку громаду. Там обійшлося без поранених та загиблих.

У Запорізькій області російські війська здійснили за останню добу 247 обстрілів по 9 населеними пунктами Запорізької області. Голова ОВА Іван Федоров повідомив, що внаслідок російського удару 10 людей отримали поранення в обласному центрі. Також надійшло 78 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єкти інфраструктури.

На Сумщині під обстрілом опинилися 10 громад. В ОВА зазначили, що росіяни здійснили 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, всього зафіксовано 71 вибух. Про жертв та постраждалих інформації не надходило.

  • 19 жовтня Черкаська область опинилась під масованим ударом росіян. Окупанти випустили ракети та дрони по Уманському та Черкаському районам, внаслідок чого загинула жінка. Ще одна людина отримала поранення.
Джерело матеріала
loader
loader