Тисячі жителів Канарських островів протестували проти «надмірного туризму»
Тисячі жителів Канарських островів протестували проти «надмірного туризму»

Тисячі жителів Канарських островів протестували проти «надмірного туризму»

Тисячі людей протестували в неділю на курортах іспанських Канарських островів проти «надмірного туризму», що, за їхніми словами, витісняє місцеве населення з ринку житла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

«Тисячі людей протестували сьогодні на курортах Канарських островів Іспанії проти надмірного туризму, який, за їхніми словами, витісняє місцевих мешканців з ринку житла», - йдеться у повідомленні.

Під гаслом «Канарські острови мають межу» мешканці одночасно вийшли на демонстрації на островах Гран-Канарія, Тенеріфе, Ла-Пальма, Фуертевентура, Лансароте та Ель-Ієрро та закликали до зміни моделі туризму на островах.

Протестувальники заявили, що прибуття мільйонів відвідувачів щороку виснажує обмежені природні ресурси островів, такі як питна вода та завдає шкоди навколишньому середовищу.

Згідно з даними іспанського уряду, в акціях протесту взяли участь щонайменше 8 тисяч осіб.

За даними Національного інституту статистики Іспанії, з січня по вересень Канарські острови відвідали 9,9 мільйонатуристів, що на 10,3% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Минулого року населення островів становило 2,2 мільйона осіб.

«Нам потрібна зміна туристичної моделі, щоб вона залишала тут багатство, щоб вона цінувала те, що має ця земля, тому що вона чудова», – сказала 32-річна Сара Лопес в інтерв'ю Reuters на острові Гран-Канарія у неділю.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Греції з наступного року заборонить видачу нових ліцензій на короткотермінову оренду житла у трьох центральних районах Афін та підвищить податок на таку оренду.

Фото ілюстративне: Carlos de Saá/EPA

Теги за темою
Протест Туризм Іспанія
Джерело матеріала
loader
loader