Акції атомних компаній б’ють рекорди
Акції атомних компаній б’ють рекорди

Акції атомних компаній б’ють рекорди

Цього тижня акції атомних енергетичних компаній досягли рекордних максимумів після того, як технологічні гіганти Amazon і Google уклали знакові угоди про постачання електроенергії, що стимулювало зусилля з розгортання перших малих модульних реакторів (ММР) у США. Про це повідомляє Financial Times.

Ціни на акції американських розробників ММР Oklo Inc та NuScale Power зросли на 99% і 37% відповідно. Це сталося після оголошення приватних розробників MMR X-energy та Kairos Power про укладення угод щодо фінансування своїх проектів.

Протягом тижня 14-20 жовтня акції таких компаній, як Cameco, Oklo, NuScale, Constellation Energy та BWX Technologies, торгувалися на рекордно високих рівнях. Наприклад, акції виробника урану Cameco зросли на 38%, а акції постачальника ядерних компонентів BWX Technologies підскочили на 65%.

Рішення Amazon і Google інвестувати в малі реактори підкреслює їхню потребу в надійному, економічно ефективному та чистому джерелі електроенергії, яке забезпечить нову хвилю центрів обробки даних зі штучним інтелектом. Укладені угоди підтримують плани щодо розгортання до десятка реакторів нового покоління, які забезпечать низьковуглецевою електроенергією енергомісткі центри даних Amazon і Google.

Інвестори сприйняли ці заяви як знак відновлення ядерного ренесансу після спаду, спричиненого аварією на АЕС Фукусіма в Японії у 2011 році. Зростання центрів обробки даних стимулює історичне зростання попиту на електроенергію в США, що ставить під загрозу зусилля зменшення залежності від викопного пального та декарбонізації.

Теги за темою
Google
Джерело матеріала
loader