Apple вважає, що її технологія ШІ відстає від конкурентів на два роки
Apple вважає, що її технологія ШІ відстає від конкурентів на два роки

Apple вважає, що її технологія ШІ відстає від конкурентів на два роки

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, деякі співробітники Apple вважають, що власна генеративна технологія штучного інтелекту компанії, яка забезпечує Apple Intelligence, відстає від лідерів галузі більш ніж на два роки.

Пишучи у своєму останньому інформаційному бюлетені Power On, джерела Гурмана в Apple повідомляють йому, що власні дослідження компанії свідчать про те, що її майбутнім функціям штучного інтелекту не вистачає «вау-фактора» конкурентних технологій, які зараз пропонують такі компанії, як Google, OpenAI і Meta.

Наприклад, як повідомляється, внутрішні дослідження Apple показують, що ChatGPT OpenAI на 25% точніший, ніж новий Siri, і може відповісти на 30% більше питань. Звичайно, Apple уже погодилася на це, враховуючи, що частина її стратегії включає партнерство з OpenAI для інтеграції ChatGPT у її операційні системи, надаючи користувачам можливість використовувати більшу генеративну допомогу ШІ, якщо вони цього хочуть.

Незважаючи на невдачу, Гурман зазначає, що Apple перебуває в унікальному становищі головування величезної екосистеми тісно інтегрованих пристроїв, що дає їй перевагу в можливості швидкого розгортання нових технологій у своїй лінійці продуктів. Це може виявитися вигідним, оскільки компанія працює над усуненням розриву в штучному інтелекті з конкурентами, а її історія успішного виходу на нові ринки свідчить про те, що її не слід скидати з уваги.

Остання серія iPhone 16 від Apple підтримує Apple Intelligence, як і комп’ютери Mac і лінійка iPad (за винятком моделі початкового рівня) після анонсу iPad mini 7 минулого тижня. Очікується, що перший набір функцій штучного інтелекту з’явиться на цих пристроях наступного тижня.

Тим часом новий iPhone SE 4 з підтримкою Apple Intelligence планується випустити в березні, а iPad початкового рівня з підтримкою штучного інтелекту, як кажуть, з’явиться пізніше того ж року. Крім того, Apple працює над впровадженням цієї технології у Vision Pro, і, враховуючи, що звіти про сповіщення AI можуть надходити на Apple Watch, Гурман припускає, що до початку 2026 року «майже кожен пристрій Apple з екраном» працюватиме з Apple Intelligence.

Джерело матеріала
loader
loader