Багато садівників припускаються помилок: що посадити у листопаді
Багато садівників припускаються помилок: що посадити у листопаді

Багато садівників припускаються помилок: що посадити у листопаді

Мінлива погода негативно сприяє висадці рослин у цей місяць, однак, якщо знати певні правила, можна отримати хороший урожай.

У листопаді чимало садівників відкладають процес висадки рослин через те, що бояться непередбачуваної погоди, як от різкої зміни від тепла до дощу чи навіть снігу. Однак є перелік рослин, які сміливо можна садити навіть у листопаді, якщо знати кілька правил.

Садівниця Тетяна на каналі "Магія рослин" розповіла, що висаджувати рослини у листопаді можна тоді, коли грунт ще не промерз і в вас є можливість викопати посадкову яму.

При цьому варто обирати саджанці із закритими коренями, адже вони мінімально травмуються під час посадки і рослина швидше вкоріниться у землі. Також потрібно враховувати зимостійкість кожної рослини.

Садівники кажуть, що у листопаді можна висаджувати овочі, стійкі до морозів і різких температурних коливань. Серед них ріпа, капуста, цибуля-порей, цикорій, петрушка та горох.

Какие растения можно выращивать совместно инфографика
Які рослини можна вирощувати разом / Інфографіка: Главред

На початку місяця варто посадити озиму цибулю і часник. Листкові культури, такі як салат і шпинат, можна висаджувати весь місяць. Також варто звернути увагу на пізні сорти квасолі, моркви та редису, але ці рослини потрібно вкривати на ніч до появи снігу.

У саду ж можна висаджувати дерева, які добре переносять зимові холоди, наприклад, калину, горобину і глід. Для успішного приживлення саджанців потрібно пролити їх і замульчувати.

Що таке "Магія рослин"?

Магія рослин - авторський канал на YouTube Тетяни з Миколаєва, яка розповідає про садівництво та ландшафтний дизайн і вирощує на півдні України декоративні рослини, плодові дерева, кущі та овочі. На канал підписані майже 100 тисяч користувачів.

Читайте також про садівництво:

Джерело матеріала
loader
loader