Як отримати більше тепла від батареї: прості способи забути про холод на всю зиму
Як отримати більше тепла від батареї: прості способи забути про холод на всю зиму

Як отримати більше тепла від батареї: прості способи забути про холод на всю зиму

Існують дієві методи, як підсилити тепло від батареї, щоб у домі зберігалося тепло до кінця холодів.

З настанням холодів важливо забезпечити максимально ефективну роботу опалювальних приладів у вашому домі. Якщо ви помічаєте, що ваші батареї не гріють достатньо, є кілька простих способів, як підсилити тепло від батареї і зробити ваше житло теплішим. Порадами поділилися у Мінреінтеграції.

Для початку звільніть простір біля радіаторів опалення. Задовгі штори або меблі, які закривають батареї, помітно зменшують ефективність опалення. Тепло має потрапляти у кімнату вільно.

Також приберіть з радіаторів опалення декоративні панелі. Вони зменшують їхню ефективність на 20%. Крім того, тепловіддача батарей, які розміщені в нішах, на 10% менша ніж у тих, які виступають у кімнату.

В Інтернеті також діляться способами, як збільшити подачу тепла в батареї. Якщо батареї недостатньо теплі, перевірте, чи не утворилися повітряні пробки. Для цього існують спеціальні клапани, через які можна спустити повітря. Якщо в системі немає повітряних пробок, варто оцінити, чи справна система в цілому. Важливо, щоб вода в системі циркулювала без перешкод.

Ще одне питання, яким варто поцікавитися, це те, як підвищити температуру в батареях. За допомогою вентилів і термостатів ви можете контролювати подачу тепла. Якщо ж у вас стара система, де немає можливості регулювати температуру, можливо, варто задуматися про модернізацію. Встановлення сучасних терморегуляторів допоможе ефективніше розподіляти тепло.

Ще один варіант, як зробити, щоб батарея була теплішою - це звичайна фольга. Багато хто нехтує цим лайфхаком, бо думає - мало що дає фольга за батареєю, однак насправді вона допомагає відбивати тепло від стіни назад у кімнату, замість того, щоб воно поглиналося холодною стіною. Це дозволяє отримати більше тепла від батареї без збільшення витрат на опалення.

Регулярне чищення від пилу та бруду - ще один спосіб, як підвищити ефективність радіатора. Забруднені поверхні батареї перешкоджають нормальній тепловіддачі. Також можна встановити додаткові тепловідбивні панелі або захисні екрани, що дозволять збільшити ефективність обігріву приміщення.

Що таке Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України?

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) — міністерство, є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України. Міністерство забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованих територій України та прилеглих до них територій, допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО), громадянам України, які перебувають на деокупованих територіях (ДОТ), на територіях, які тимчасово окуповані (ТОТ), українським біженцям за кордоном і насильно депортованим громадянам України, пише Вікіпедія.

Читайте також про підготовку до холодів:

Джерело матеріала
loader
loader