Мобілізація багатодітних: хто не уникне призову до армії
Мобілізація багатодітних: хто не уникне призову до армії

Мобілізація багатодітних: хто не уникне призову до армії

В Україні багатодітні батьки мають право на відстрочку від мобілізації, але з набуттям чинності нового закону від 18 травня з'явилися деякі зміни. Тепер чоловіки, які мають заборгованість зі сплати аліментів, не зможуть скористатися цим правом.

Скільки ж треба дітей, щоб отримати відстрочку? Згідно з чинним законодавством, чоловіки, які виховують трьох або більше дітей віком до 18 років, можуть претендувати на відстрочку. Це право передбачене статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Важливо, щоб чоловік був біологічним батьком або офіційним усиновителем цих дітей.

Багатодітна родина

Щоб отримати відстрочку, багатодітний батько повинен звернутися до територіального центру комплектування (ТЦК) за місцем обліку і подати наступні документи:

  • заяву на відстрочку;
  • паспорт та ідентифікаційний код;
  • копії свідоцтв про народження всіх дітей;
  • інші документи, які можуть підтвердити статус багатодітної родини.

Після отримання документів, ТЦК розглядає їх і приймає рішення щодо надання відстрочки від мобілізації.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що багатодітною вважається родина, в якій подружжя виховує трьох або більше дітей. Якщо чоловік не проживає разом з дітьми, він має документально довести, що бере участь у їхньому утриманні, щоб скористатися правом на відстрочку. Це також стосується випадків, коли вихованням займається лише один із батьків.

Чоловік з дитиною / фото: Pinterest

Необхідно пам'ятати, що ТЦК лише виконують свою роботу у складних умовах війни. Якщо б росія не розпочала повномасштабну агресію, такі заходи не були б потрібні. Українські військові ретельно готуються перед тим, як вирушити на фронт, на відміну від російських окупантів, яких кидають у бій без належної підготовки. Окупанти не сприймають українців як рівних собі, що підтверджують їхні дії на окупованих територіях.

Україна бореться за своє існування, і наш єдиний ворог — це росія. Якщо ми не захищатимемо свою землю, то росіяни можуть прийти в наші домівки та силою примусити нас воювати за їхні інтереси, захоплюючи інші країни, зокрема у Європі.

Раніше ми повідомляли, що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК?

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader