Німеччина відкрила військово-морську штаб-квартиру на Балтійському морі
Німеччина відкрила військово-морську штаб-квартиру на Балтійському морі

Німеччина відкрила військово-морську штаб-квартиру на Балтійському морі

У понеділок, 21 жовтня, Німеччина відкрила новий багатонаціональний військово-морський штаб на Балтійському морі, який здатний керувати операціями НАТО.

Як акцентував Пісторіус, послання партнерам та тим, "хто загрожує миру" просте: "Німеччина твердо дотримується своїх зобов'язань".

"Штаб-квартира відіграватиме вирішальну роль у підготовці звітів про військову обстановку і реагуванні на регіональні виклики, включаючи захист інтересів країн-членів НАТО від агресивних дій, особливо з огляду на близькість Росії", – сказав Пісторіус.

Як зазначило агентство, створення центру підкреслює вирішальне значення Балтійського моря для НАТО.

Німеччина, яка має найбільший військово-морський флот у регіоні, вже давно занепокоєна присутністю Москви в Балтійському морі.

Новий штаб, який налічуватиме близько 120 німецьких і до 60 міжнародних співробітників у мирний час, очолить німецький адмірал з польським заступником і шведським начальником штабу.

Як пишуть журналісти, вже 11 країн розмістили там свій персонал – Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Велика Британія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Польща, Фінляндія, Франція і Швеція.

Ще у вересні 2023 року Німеччина пропонувала НАТО взяти на себе керівництво військово-морськими силами Альянсу з регіонального морського штабу на Балтійському морі.

Читайте більше про претензії Росії на морські кордони в архівній статті "Євро.

Джерело матеріала
loader
loader