Справу проти ватажка «ЛНР» Пасічника скерували до суду
Справу проти ватажка «ЛНР» Пасічника скерували до суду

Справу проти ватажка «ЛНР» Пасічника скерували до суду

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо ватажка «ЛНР» за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Про це Луганська обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Справу проти ватажка «ЛНР» Пасічника скерували до суду - Фото 1

«Розслідуванням встановлено, що на виконання спільного злочинного плану з вищим політичним керівництвом РФ обвинувачений приймає низку юридично нікчемних законів та підзаконних актів щодо забезпечення примусової загальної мобілізації громадян України... Надалі у примусовому порядку без відповідної бойової підготовки чоловіків направляють для ведення бойових дій проти України у складі регулярних військ ЗС РФ», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголошують, що ватажок «ЛНР» порушує вимоги ст. ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 року, ст. 23 Гаазької конвенції про закони та звичаї війни на суходолі від 18.10.1907 року.

Його оголошено в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, ватажка «ЛНР» Леоніда Пасічника 1 липня 2024 року було визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, а також у колабораційній діяльності та засуджено до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Згодом суд збільшив йому термін позбавлення волі до 15 років.

У липні Пасічнику оголосили нову підозру - у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader