Сумські правоохоронці викрили шахрая, який ще й виправдовував російську збройну агресію
Сумські правоохоронці викрили шахрая, який ще й виправдовував російську збройну агресію

Сумські правоохоронці викрили шахрая, який ще й виправдовував російську збройну агресію

Сумські правоохоронці викрили шахрая, який ще й виправдовував російську збройну агресію - Фото 1

Протягом трьох років зловмисник ошукував громадян, розміщуючи в інтернеті оголошення про продаж неіснуючої сільськогосподарської техніки. Жертвами шахрая стали 12 громадян. Наразі поліцейські вже повідомили йому про підозру у скоєнні ряду злочинів.

В ході досудового розслідування встановлено, що починаючи з червня 2021 року 34-річний мешканець обласного центру, за допомогою свого ноутбука на відомих онлайн-майданчиках з продажу товарів, створював оголошення від імені аграрної компанії з фотознімками про продаж сільськогосподарської техніки, зазначаючи різні номери мобільних телефонів. Після того як клієнти телефонували на зазначений номер аферист повідомляв останнім, що з метою придбання транспортного засобу потрібно здійснити передоплату товару або повністю оплатити покупку. Після отримання згоди потерпілі перераховували на банківські карти, оформлені на різних людей, грошові кошти, однак у встановлений строк товар не отримували.

Усього правоохоронці встановили 12 фактів протиправної діяльності сумчанина. Загальна сума збитків завдана потерпілим становить майже 900 тисяч гривень.

Крім того, у травні поточного року фігурант, під час розмови з товаришем, висловлювався критично у бік України щодо війни, розв’язаної армією рф. За висновком судової експертизи зазначені висловлювання містять інформацію щодо виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

Поліцейські затримали фігуранта в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В якості речових доказів вилучено ноутбук та мобільний телефон останнього.

Слідчі Сумського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам в Сумській області та під процесуальним керівництвом Окружної прокуратури міста Суми повідомили зловмиснику про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 2, 3 ст. 190 «Шахрайство» та ч. 1 ст. 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України. Судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3 млн. гривень. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Tweet
Джерело матеріала
loader