У Кремля серйозні проблеми з вербуванням росіян до війська
У Кремля серйозні проблеми з вербуванням росіян до війська

У Кремля серйозні проблеми з вербуванням росіян до війська

Очевидно, що армія Росії має проблеми з живою силою, сказав 24 Каналу російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов. Адже якби було достатньо охочих воювати, то не доводилося платити шалені сумиза підписання контракту тазалучати військових з Північної Кореї.

Що не так з методами Кремля заохочення до війська

Російський опозиційний політтехнолог наголосив, що основна проблема вербування людей за допомогою великих виплат у тому, що грошей для цього не вистачає.

Гроші закінчуються, російська економіка погіршується. Вже зараз країна-агресор змушена скорочувати фінансування пріоритетних напрямків. Наприклад, комунальної інфраструктури через що минулої зими велика кількість російських міст була без гарячої води, опалення,
– мовив Галлямов.

Друга проблема полягає у тому, що з серпня до військкоматів у Росії йдуть чоловіки передпенсійного віку й навіть пенсіонери. Військове керівництво країни-агресора бідкається, що такі солдати проблемні й не витримують навантаження.

Крім цього, російська влада заохочує громадян добровільно укладати контракти з міноборони, пропонуючипільги та статус ветерана бойових дій.

Коли можлива мобілізація

За словами Аббаса Галлямова, є фактори, які обмежують можливості Росії поповнювати війська без мобілізації. Тому не виключено, що все ж таки Кремль оголосить мобілізацію. До того ж для цього вже підготували усю інфраструктуру – внесли зміни у законодавство, оновили бази даних.

Мені здається, що оголошення мобілізації у Росії можливе у грудні. Мобілізація це великий негатив, а от у грудні перед святами росіяни будуть налаштовані позитивно,
– додав Галлямов.

На його думку, мобілізацію можуть зробити задля психологічного тиску, аби справити враження на Україну та Захід. Показати, що Путін нібито нічого не боїться і готовий воювати вічно.

Зверніть увагу! Ветеран російсько-української війни Євгена Дикого вважає, що до Нового року, ймовірно, у Росії вичерпуються резерви охочих воювати.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader