Україна стала найбільшим у світі виробником дронів, — експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки
Україна стала найбільшим у світі виробником дронів, — експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки

Україна стала найбільшим у світі виробником дронів, — експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки

Україна самостійно виробляє низку комплектувальних до дронів. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник групи компаній DroneUA, експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки Валерій Яковенко. 

Він зазначив, що в напрямку дронобудування відбулося кілька змін. Зокрема, більше стало з’являтися різних компаній, приватних ініціатив, які спрямовані на створення дронів. Яковенко повідомив, що українську техніку було представлено на великій виставці озброєнь AUSA, яка відбулася у Вашингтоні в жовтні.

“Коли ми говоримо про те, що змінилося з погляду зовнішньої видимості та відчуттів, які наші союзники, партнери бачать у відносинах України на глобальній арені, Україна з тієї компанії, яка просить допомоги, стала найбільшим у світі покупцем обладнання та технологій безпеки. І така позиція сформована як на зовнішніх ринках, так і на внутрішніх ринках. Україна стала відкритою до можливостей купувати обладнання як у величезних корпорацій, які працюють у сфері безпеки, так і створювати основу для того, щоб українські бізнеси, українські інженери створювали таке обладнання”, — сказав Яковенко.

Він наголосив, що державне Агентство оборонних закупівель несе безпосередню відповідальність за те, що в країні з’явилося кілька сотень тисяч робочих місць для українських інженерів, які збирають дрони.

“І один момент, який дуже важливо відзначити саме в еволюційній складовій: якщо Україна в момент повномасштабного вторгнення орієнтувалася на ті технології, які здебільшого були побудовані на компонентах, які ми купували з-за кордону, то зараз ідеться про максимальну локалізацію обладнання, щоб усі ці українські дрони збиралися з українських компонентів, з українських частин. І Україна вже сьогодні виробляє і плати, і контролери, і двигуни, і акумулятори для тих самих дронів, виробляючи мільйони одиниць на рік. Такого у світі уявити й надати як конкурентну позицію не може ніхто. Україна стала найбільшим у світі виробником дронів”, — заявив Яковенко.

Джерело матеріала
loader