В Україні вже створено 3499 класів безпеки - НПУ
В Україні вже створено 3499 класів безпеки - НПУ

В Україні вже створено 3499 класів безпеки - НПУ

В Україні станом на зараз вже створено 3499 класів безпеки.

Про це Укрінформу повідомив начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан.

"З метою проведення заходів із популяризації знань у сфері цивільного захисту та профілактичної діяльності серед здобувачів освіти із запобігання вчиненню правопорушень, на сьогодні створено 3 499 класів безпеки, з них: 3 426 – у закладах освіти; 53 – на базі об’єктів ДСНС; 20 – на базі інших об’єктів (центри безпеки громадян, приватні та громадські об’єкти тощо)", - зазначив він.

Зокрема, тематичні заняття з дітьми проводяться за допомогою мобільних класів безпеки у межах реалізації однойменного проєкту, який реалізується Нацполіцією, Державною службою України з надзвичайних ситуацій за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, заявив Богдан.

"Усього наразі функціонують 15 мобільних класів безпеки (МКБ), які дислоковано у 9 локаціях для обслуговування 11 регіонів (Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та в м. Києві)", - поінформував начальник ювенальної поліції.

За його словами, цього року поліцейські ювенальної превенції із застосуванням МКБ організували та провели 349 профілактичних заходів, які охопили 23 482 дитини.

"Також ювенальними поліцейськими спільно зДСНС та іншими зацікавленими службами проведено 8 101 захід на базі класів безпеки, зокрема з питань профілактики правопорушень серед дітей, мінної безпеки, алгоритму дій щодо раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу, ризику нападу на заклад освіти або іншої небезпеки", - зазначив він.

Як повідомлялося, станом на 8 серпня цього року в Україні було створено 3414 класів безпеки, з яких 3344 - в освітніх установах.

Фото ілюстративне

Теги за темою
поліція Діти Освіта
Джерело матеріала
loader