Gemini може дозволити здійснювати дзвінки, навіть коли телефон заблокований
Gemini може дозволити здійснювати дзвінки, навіть коли телефон заблокований

Gemini може дозволити здійснювати дзвінки, навіть коли телефон заблокований

Минулого тижня ми повідомляли, що незабаром Gemini може дозволити користувачам створювати зображення з різними пропорціями. Наразі користувачі можуть генерувати зображення квадратної форми за допомогою Gemini, але це може змінитися, і незабаром AI зможе генерувати зображення в найпоширеніших варіантах співвідношення сторін, таких як 16:9, 4:3, 9:16 і 3:4.

Ще одна нова функція зараз розробляється для Gemini, яка додає можливість обробляти дзвінки та текстові повідомлення, навіть якщо телефон заблоковано. Ви можете викликати помічника Google або Gemini, сказавши «Привіт, Google», і ініціювати дзвінки або надсилати текстові повідомлення. Однак лише Google Асистент може дзвонити чи надсилати повідомлення, коли ваш пристрій заблоковано. Незабаром це може змінитися, і повноваження також можуть отримати ШІ Близнюків.

Нову функцію помітили в бета-версії додатка Google 15.42.30.28.arm64. Було виявлено, що Gemini отримає нову функцію блокування екрана. Користувачі побачать новий перемикач увімкнення/вимкнення, який дозволить Gemini здійснювати дзвінки або надсилати текстові повідомлення, коли телефон заблоковано. Якщо цю функцію ввімкнено, Google повідомляє, що «Gemini все одно проситиме вас розблокувати, якщо відповідь міститиме особистий вміст, наприклад ваші повідомлення Gmail, із програм, які ви використовуєте».

Примітно, що новий додаток також має оновлений інтерфейс користувача. Плаваюче накладання Gemini має мінімальний інтерфейс, а поле введення тексту розгортається вертикально, щоб зробити весь текст видимим. Крім того, інтерфейс тепер розділяє всі розширення Gemini на різні категорії. Відповідно можна побачити такі категорії, як «Зв’язок», «Керування пристроями», «Подорожі», «ЗМІ» та «Продуктивність», із відповідними розширеннями під ними.

Наразі невідомо, коли ці нові функції будуть включені в стабільну версію програми Gemini. Крім того, експериментальні функції чи зміни інтерфейсу користувача не гарантовано запрацюють.

Джерело матеріала
loader
loader