Європарламент схвалив 35 млрд євро для України
Європарламент схвалив 35 млрд євро для України

Європарламент схвалив 35 млрд євро для України

Росія як країна-агресор повинна заплатити – і заплатить, заявила президентка Європарламенту Роберта Метсола.

Європарламент підтримав пропозицію щодо надання Україні позики Євросоюзу у розмірі 35 млрд євро. Відповідне рішення було прийняте у вівторок, 22 жовтня.

У голосуванні взяли участь 635 євродепутатів, з яких 518 проголосували “за”, 56 – “проти”, 61 утримався. Перед цим кілька годин тривали дебати.

“Цим голосуванням ми надсилаємо потужний сигнал: ми використовуємо прибутки від російських заморожених активів на підтримку України і Росія як країна-агресор повинна заплатити – і заплатить”, – заявила президентка Європарламенту Роберта Метсола.

У свою чергу написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у , що “це важливий внесок ЄС у межах $50 млрд (понад 45 млрд євро – ред.) кредиту G7 з використанням прибутків від заморожених російських активів, який допоможе покрити нагальні фінансові потреби України”.

При цьому відомо, що фінальна сума, яку ЄС надасть Україні як позику, може бути меншою – залежно від того, які внески зроблять інші країни G7.

Сьогодні вранці Велика Британія оголосила свою частку внеску у межах кредиту G7 – майже 3 млрд доларів.

Нагадаємо, США готові надати Україні до 20 млрд доларів в межах кредиту від Великої сімки, який буде погашатися коштом прибутку від заморожених активів Росії. Але нині ще нема остаточного рішення.



Теги за темою
Україна Росія Євросоюз Європа Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader