Китай відправляє сонячні панелі у море: навіщо це потрібно
Китай відправляє сонячні панелі у море: навіщо це потрібно

Китай відправляє сонячні панелі у море: навіщо це потрібно

За попередніми підрахунками, такі станції мають витримувати 10-метрові хвилі. Про це повідомляє портал New Atlas.

Якими є очікування від експерименту

У води Жовтого моря Китай випускає плавучу фотоелектричку платформу, яку так і назвали – Yellow Sea № 1. Зараз станція проходить остаточне налаштування обладнання і невдовзі розпочнеться випробування. Цю платформу встановлять на території вітроелектростанції на півдні півострова Шаньдун.

Площа платформи – 1 624 квадратні метри. Станція складається з 434 фотоелектричних панелей. Висота платформи – 9 метрів, вона опирається на систему з 64 буїв, котрі встановлені навколо нижньої частини конструкції. Тримають цю станцію троси, які закріплені на морському дні.

Інженер проєкту Бі Ченг зазначив, що хвилі залишають на панелях кристали солі, що впливає на їхню ефективність. Крім того, морська вода роз'їдає фотоелектричні компоненти та електричні системи. Саме тому довелося розробити високі платформи.

Нову сонячну станцію розташують за 30 кілометрів від берега, де глибина сягає близько 30 метрів. Розробники контролюватимуть стійкість станції до вітру та хвиль і загалом її роботу в таких умовах, оцінюючи ефективність та вибагливість в обслуговуванні. Якщо все пройде добре, то такі станції планують інтегрувати з ВЕС для ефективнішого виробництва електроенергії.

Маленькі зміни можуть мати велике значення. Цей принцип надзвичайно важливий для "МакДональдз", тож його дотримуються постійно та послідовно. Ресторани мережі навіть запровадили часткову відмову від використання пластикових кришок для стаканів. Ініціатива, спрямована на захист довкілля, зможе зменшити використання пластику ще на 8,5 тонн на рік.

Джерело матеріала
loader
loader