Мінфін США готує жорсткий санкційний пакет проти союзників Кремля
Мінфін США готує жорсткий санкційний пакет проти союзників Кремля

Мінфін США готує жорсткий санкційний пакет проти союзників Кремля

США планують запровадити новий пакет санкцій, спрямований на обмеження російського військового потенціалу.

Про це 22 жовтня повідомила міністерка фінансів США Джанет Єллен під час щорічних зборів МВФ та Світового банку, пише "Радіо Свобода".

За словами Єллен, санкції торкнуться насамперед посередників із третіх країн, які постачають критично важливу продукцію для російської армії. "Ми оголосимо про нові жорсткі санкції, спрямовані проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля", – наголосила міністерка.

Окремо очільниця американського Мінфіну прокоментувала питання використання заморожених російських активів. Вона зазначила, що Європарламент схвалив виділення Україні кредиту до 35 мільярдів євро на оборону та відбудову, який планується погасити за рахунок заморожених активів російського центробанку.

Заморожені активи РФ
Заморожені активи РФ

Також Єллен підтвердила інформацію про загальний пакет кредитів обсягом 50 мільярдів доларів, який обговорюється країнами G7 та ЄС. За її словами, частка США в цьому пакеті може становити 20 мільярдів доларів.

Варто зазначити, що на сьогодні під санкціями Мінфіну США перебувають понад 300 фізичних осіб та організацій з Росії та інших країн. Додатково Держдепартамент США запровадив обмеження щодо більш ніж 100 юридичних та фізичних осіб, причетних до розвитку російського експортного потенціалу.

Джерело матеріала
loader