Молоді українці можуть отримати до 150 тисяч гривень через "Дію": умови
Молоді українці можуть отримати до 150 тисяч гривень через "Дію": умови

Молоді українці можуть отримати до 150 тисяч гривень через "Дію": умови

В Україні молоді підприємці можуть отримати грант на власну справу до 150 тисяч гривень через портал Дія.

Як передає "Хвиля", про це повідомила перша віце-прем'єр-міністр України – Міністерство економіки Юлія Свириденко.

Завдяки програмі грантового фінансування молоді та ініціативні українці віком до 25 років отримають реальний шанс втілити свої бізнес-ідеї у життя.

"Створюємо умови для того, щоб молодь могла реалізувати свої бізнес-ідеї. Гранти для молоді в рамках програми "Власна Справа" вже доступні через портал Дія. Якщо вам до 25 років, подавайте заявку на програму та отримуйте до 150 тис. грн на свій бізнес. Грант для молоді не потребує створення нових робочих місць. Після ухвалення позитивного рішення про виділення гранту тільки необхідно відкрити ФОП", - розповіла Свириденко.

Гранти для підприємців / Фото: Pixabay
Гранти для підприємців / Фото: Pixabay

За її словами, подати заявку можна онлайн в кілька кліків. Для цього зайдіть на портал Дія у розділі "Грант на власну справу".

Свириденко також звернула увагу, що за три роки такі підприємці зможуть ще раз отримати грант від держави вже за програмою "Власна Справа" на загальних умовах. На сьогодні – це 250 тис. гривень при створенні не менше двох робочих місць.

За понад два роки роботи програми "Власна Справа" підприємці отримали від держави понад 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу майже на 5 мільярдів гривень.

Українцям також нагадали, що за грантовою програмою "Власна Справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. гривень. Кошти при цьому можна витратити на придбання чи лізинг устаткування, закупівлю сировини й матеріалів, оренду приміщення.

Мікрогранти доступні всім – як досвідченим бізнесменам, так і новачкам у підприємництві. Якщо ви хочете отримати більше 75 тисяч гривень, вам потрібно буде створити нові робочі місця - одне або два, залежно від розміру запитуваної суми.

Щоб подати заявку на грант, потрібно зайти на портал Дія і завантажити туди свій бізнес-план. Всю програму контролює та веде Державна служба зайнятості.

Інформацію про отримання гранту за програмою "Власна Праворуч" можна знайти на сайті програми https://vlasnasprava grant.com.ua.

Нагадаємо, в Україні почали видавати гранти для студентів через Дію.

Джерело матеріала
loader
loader