Мовний конфлікт у Львові - викладачці університету оголосили догану за російськомовні відео
Мовний конфлікт у Львові - викладачці університету оголосили догану за російськомовні відео

Мовний конфлікт у Львові - викладачці університету оголосили догану за російськомовні відео

Викладачці Львівського державного університету фізичної культури Мар’яні Лужній оголосили догану після скарг на використання російськомовних відео на заняттях. Про це йдеться в коментарі університету у Facebook.

- В Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, на одній із лекцій 17.10.2024, котра проводилася дистанційно через застосунок Zoom для студентів спеціальності 227 «Терапія та реабілітація» Кафедра фізичної терапії та ерготерапії ЛДУФК - викладачка для представлення роботи певних пристроїв (реабілітаційних), включала російськомовні відео та інтерв’ю зняті в реабілітаційних центрах росії, - повідомив керівник “Української студентської асоціації фізичної терапії” Олег Карпов у Facebook.

Студенти одразу ж попросили викладачку вимкнути відео, оскільки воно було «російськомовне та зняте в Росії». Але викладачка запропонувала довитися матеріал, “незважаючи якою мовою і де воно знято”. Також вона додала, якщо комусь це не подобається, то вони можуть виключити звук у себе, допоки триває відео. Викладачка не вимикала відео протягом 20 хвилин, роблячи деякі коментарі.

Адміністрація університету після скарг студентів розпочала внутрішнє розслідування, на період якого Лужну відсторонили робити. Покарати викладачку вирішили доганою.

  • 10 вересня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків анонсував появу «мовних інспекторів» у місті.
  • 6 квітня в Ірпені викладачку Податкового університету відсторонили після мовного скандалу. Професорка Любов Воробйоа потрапила у скандал через відмову викладати лекції українською мовою.
  • У жовтні 2022 року мовний омбудсмен наклав 3400 гривень штрафу на доцента київського університету, який говорив російською мовою на заняттях.
Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader