Китай не коментує присутність військових КНДР в Росії
Китай не коментує присутність військових КНДР в Росії

Китай не коментує присутність військових КНДР в Росії

Під час брифінгу в МЗС КНР журналісти тричі безуспішно звертались до речника відомства Лінь Цзяня з проханням прокоментувати повідомлення про військових КНДР у Росії.

МЗС Китаю уникає коментарів повідомлень України і Південної Кореї про направлення північнокорейських військових до Росії для війни проти українського народу. Про це повідомив у вівторок, 22 жовтня.

Зазначається, що під час брифінгу в МЗС КНР журналісти тричі звертались до речника відомства Лінь Цзяня з проханням прокоментувати повідомлення про військових КНДР у Росії. Їх цікавило, наскільки співвідносяться заклики Пекіна до деескалації і політичного врегулювання в Україні з фактичним залученням у війну Північної Кореї.

Також журналісти поцікавилися, чи планує лідер КНР Сі Цзіньпін порушувати це питання на майбутній зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС у Казані.

“Позиція Китаю щодо “української кризи” (так у КНР називають геноцидну російську війну проти України – ред.) є послідовною та чіткою. Ми сподіваємося, що всі сторони працюватимуть для деескалації та будуть віддані політичному врегулюванню”, – повторив Лінь три рази.

Раніше супутник Південної Кореї зафіксував пересування військ КНДР на територію Росії: у Владивостоці нині перебуває 1500 солдатів спецназу.

 



Теги за темою
Україна Росія МЗС України КНДР
Джерело матеріала
loader