На півдні росіяни штурмують малими групами і планують задіяти важку техніку - Сили оборони
На півдні росіяни штурмують малими групами і планують задіяти важку техніку - Сили оборони

На півдні росіяни штурмують малими групами і планують задіяти важку техніку - Сили оборони

На південному напрямку російські війська штурмують малими групами та готуються до застосування важкої техніки не тільки для транспортування штурмових груп до лінії бойового зіткнення, а й для підтримки дій піхоти.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі розповів речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин.

«Ворог продовжує обстріли і позицій, і прилеглих до лінії зіткнення населених пунктів. Ворог завдає ракетних, авіаційних ударів, здійснює обстріли з РСЗВ та проводить штурмові дії. На нашому напрямку їх дещо менше, ніж на інших напрямках, проте також противник намагається захопити певні рубежі і проводить штурмові дії доволі інтенсивно», - розповів Волошин.

Він додав, що росіяни продовжують, як і раніше, проводить тактику штурмів малими групами та застосовують швидкісні засоби пересування – «баги», квадроцикли та ін.

«На напрямку від Приютного і до Великої Новосілки противник проводить заняття із застосуванням важкої бронетехніки, і наша розвідка не виключає, що цю техніку він застосовуватиме не лише для транспортування штурмових груп до лінії бойового зіткнення, а й буде використовувати для підтримки дій піхоти», - повідомив речник.

Коментуючи ситуацію на Лівобережжі, Волошин повідомив, що там російська армія проводить активні штурмові дії.

«Щодо Придніпроваського напрямку, то там теж ворог проводить доволі інтенсивні штурмові дії, намагаючись захопити під контроль острівну зону. Тому проводить штурми і завдає ударів БПЛА, завдає авіаційних ударів. Щодня можем констатувати не менше 5-7, а то й до 10 штурмів із застосуванням плавзасобів – човнів. Крім того, він веде обстріли цивільної інфраструктури», - розповів Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 22 жовтня 2024 року становлять близько 681 тисячі 580 осіб, зокрема за попередню добу - ще 1350 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader