Південна Корея направить в Україну розвідників та планує передавати зброю - ЗМІ
Південна Корея направить в Україну розвідників та планує передавати зброю - ЗМІ

Південна Корея направить в Україну розвідників та планує передавати зброю - ЗМІ

Уряд Південної Кореї готується направити в Україну групу розвідників для спостереження за розгортанням північнокорейських військ на підтримку Росії, а також розглядає можливість передачі Києву зброї.

Про це з посиланням на джерела в південнокорейській владі повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Існує висока імовірність направлення в Україну військових фахівців для моніторингу тактики та бойових можливостей північнокорейського спецназу, задіяного для підтримки Росії», - розповів співрозмовник видання.

За його словами, це буде група військовослужбовців розвідувальних підрозділів, знайомих із тактиками ведення бою підрозділами армії КНДР, котрі аналізуватимуть дії північнокорейців на фронті в Україні, а також допомагатимуть проводити допити полонених із Північної Кореї.

Крім того, Сеул опрацьовує можливість відмови від політики ненадання прямої летальної допомоги Україні та передачі Києву зброї.

«Спостерігаючи за поглибленням військового співробітництва між Північною Кореєю і Росією, ми будемо поетапно вживати заходів у відповідь. Пріоритетом буде надання Україні оборонного озброєння (систем ППО – ред.), але може бути прийнято рішення і про передачу летальної допомоги (артилерії і ракетних систем – ред.)», - сказав представник уряду.

При цьому, речник Міноборони Південної Кореї Чон Ха Кьо на черговому брифінгу заявив, що логістична та гуманітарна допомога Україні, як-от протигази, польові пайки тощо, буде продовжуватись.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало в понеділок російського посла у Сеулі, щоб висловити протест з приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для участі у війні Росії проти України.

Фото: Yonhap

Теги за темою
війна Зброя КНДР
Джерело матеріала
loader