Помер Пол Ді'Анно – перший вокаліст легендарного гурту Iron Maiden
Помер Пол Ді'Анно – перший вокаліст легендарного гурту Iron Maiden

Помер Пол Ді'Анно – перший вокаліст легендарного гурту Iron Maiden

Про смерть Пола Ді'Анно оголосив звукозаписний лейбл Conquest Music від імені його родини. Про це повідомили у BBC.

Лейбл у своїй заяві розповів, що музикант пішов з життя у своєму будинку в Солсбері. Причину смерті не назвали.

На втрату відреагували нинішні учасники гурту Iron Maiden. Вони опублікували щемливий допис.

Ми всі глибоко засмучені звісткою про смерть Пола Ді'Анно. Внесок Пола в Iron Maiden був величезним і допоміг нам стати на шлях, яким ми йдемо вже майже п'ять десятиліть. Його присутність як фронтмена і вокаліста, як на сцені, так і в наших перших двох альбомах, буде дуже тепло згадуватися не тільки нами, але і шанувальниками у всьому світі,
– написали музиканти.

Чим відомий Пол Ді'Анно

  • Британський музикант народився у Лондоні, почав співати ще з підліткового віку. У 1977 році він познайомився зі Стівом Харрісом, який шукав вокаліста у гурт Iron Maiden. Пол успішно пройшов прослуховування.
  • Ді'Анно взяв участь у записі двох перших альбомів гурту Iron Maiden, які стали важливою частиною нової хвилі британського хеві-металу. Музикант залишив колектив у 1981 році. Згодом він пояснив, що "тусувався 27 години на добу", що було несправедливим по відношенню як до гурту, так і до фанів. Після цього він продовжив займатись музикою, виступаючи сольно та в гуртах.
  • В останні роки життя у Пола виникли серйозні проблеми зі здоров'ям. Йому робили операцію на коліні у 2022 році, кошти на неї допомагали збирати шанувальники. Попри це, артист не відмовлявся від концертів і продовжував гастролювати, навіть перебуваючи у кріслі колісному.
Джерело матеріала
loader
loader