Помер перший вокаліст рок-гурту Iron Maiden Пол Ді'Анно
Помер перший вокаліст рок-гурту Iron Maiden Пол Ді'Анно

Помер перший вокаліст рок-гурту Iron Maiden Пол Ді'Анно

Перший вокаліст британського рок-гурту Iron Maiden Пол Ді'Анно помер у віці 66 років. Артист помер у своєму будинку в Солсбері, проте причина смерті не називається. Новину про те, що музиканта не стало, оголосив лейбл Conquest Music від імені його родини, пише BBC.

Ді'Анно народився в районі Чингфорд у східному Лондоні у 1958 році. У підлітковому віці співав у численних гуртах, водночас працюючи м'ясником та кухарем. У 1977 році познайомився з музикантом Стівом Харрісом, який шукав вокаліста для свого гурту Iron Maiden. Він пройшов прослуховування та отримав роботу.

Пол брав участь у записі двох перших альбомів гурту Iron Maiden та Killers. Він залишив колектив у 1981 році і був замінений Брюсом Дікінсоном. Пізніше артист розповідав, що пішов з колективу, оскільки розважався «без зупину, 24 години на добу» і наслідки його способу життя «не були справедливими по відношенню до гурту та фанатів».

Після виходу з гурту він продовжував займатися музикою, виступаючи як сольно, так і у складі таких гуртів, як Gogmagog, Battlezone, Praying Mantis та Killers. В останні роки життя він виступав в інвалідному візку через серйозні проблеми зі здоров'ям, включаючи лімфедему - захворювання, що викликає набряк тканин тіла. У 2022 році шанувальники допомогли йому зібрати гроші на серйозну операцію на коліні в Хорватії.

Незважаючи на це, він продовжував активно гастролювати, відігравши понад 100 концертів у 2023 та 2024 роках. Незадовго до смерті Ді'Анно також випустив альбом "The Book of the Beast". Команда музиканта також планує випустити документальний фільм про його життя наприкінці 2024 року.

За своє життя співак п'ять разів був одружений, у нього лишилося шестеро дітей.

Помер перший вокаліст рок-гурту Iron Maiden Пол Ді'Анно - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader