Росія звинуватила Німеччину в ревізіонізмі через відкриття штаб-квартири ВМС
Росія звинуватила Німеччину в ревізіонізмі через відкриття штаб-квартири ВМС

Росія звинуватила Німеччину в ревізіонізмі через відкриття штаб-квартири ВМС

Російське Міністерство закордонних справ у вівторок, 22 жовтня, викликало посла Німеччини в Москві, якому висловило "рішучий протест" через створення регіонального штабу морського командування НАТО в Балтійському морі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", розголосило на своєму сайті МЗС Росії.

Зовнішньополітичне відомство Росії стверджує, що посилення військово-морської присутності Німеччини в Балтійському морі є "продовженням курсу на повзучу ревізію підсумків Другої світової війни і мілітаризацію країни".

"Напрошуються трагічні паралелі з ремілітаризацією Німеччиною в 1936 році Рейнської області, порушуючи умови Версальського договору 1919 року", – насмілились припустити у відомстві Сергєя Лаврова.

Далі у своєму мініопусі російське МЗС продовжило роздавати звинувачення Заходу, який "благословив Берлін на пряме порушення одного з базових міжнародно-правових документів".

Принагідно там пообіцяли "найнегативніші наслідки" для Берліна.

У понеділок, 21 жовтня, Німеччина відкрила новий багатонаціональний військово-морський штаб на Балтійському морі, який здатний керувати операціями НАТО.

Новий штаб, який налічуватиме близько 120 німецьких і до 60 міжнародних співробітників у мирний час, очолить німецький адмірал з польським заступником і шведським начальником штабу.

Ще у вересні 2023 року Німеччина пропонувала НАТО взяти на себе керівництво військово-морськими силами Альянсу з регіонального морського штабу на Балтійському морі.

Джерело матеріала
loader
loader