У РФ "кадровий дефіцит": ракетників різко почали переводити у піхоту
У РФ "кадровий дефіцит": ракетників різко почали переводити у піхоту

У РФ "кадровий дефіцит": ракетників різко почали переводити у піхоту

У РФ створюють нові підрозділи - чому військові перекваліфіковують ракетників у піхоту.

Російське військове керівництво вирішило створити піхотні батальйони з 1 полку ракетних військ стратегічного призначення - така ситуація відбувається на Курському напрямку.

Активіст Володимир Грубнік розповів про відправку до 1 полку ракетних військ стратегічного призначення, "який виконує задачі звичайного окремого стрілецького полку на Курському напрямку", без засобів зв'язку, йдеться у матеріалі "Мілітарний".

За його словами, полк РВСП воює як піхотний підрозділ зі стрілецьким озброєнням у вигляді окремих батальйонів. Він пояснив, що підрозділ не отримав потрібних засобів зв'язку, тому волонтери передали їм цивільні китайські радіостанції.

Російський активіст виокремив також причину такої "перекваліфікації". За його словами, вона полягає у відсутності мобілізації та гострому кадровому дефіциті у підрозділах на лінії фронту. Це нібито змусило "вигрібати" контрактників із "непіхотних" частин, зокрема, РВСП та Повітряно-космічних сил ЗС РФ.

Ситуація на фронті - останні новини

Нагадаємо, що ЗСУ можуть відступити із ключового міста на Сході. Через Часів Яр у Донецькій області проходить Сіверський Донецький канал, який зараз пересох і виконує роль оборонної лінії для українських військових. Якщо російські сили зможуть прорватися - ситуація суттєво погіршиться.

РФ перейшла в новий наступ на Півдні. Владислав Волошин повідомив, що в Запорізькій та Херсонській областях, противник здійснює ракетні, авіаційні та дронові атаки по позиціях ЗСУ і прилеглих населених пунктах, а також проводить штурмові дії. Інтенсивні спроби наступу спостерігаються на Придніпровському напрямку.

В Україні відреагували на те, що Путін змінив дедлайн для витіснення ЗСУ з Курщини. Речник ОТУ "Сіверськ" Вадим Мисник заявив з початку цієї операції російські війська намагаються витіснити українські сили оборони. Він підкреслив, що терміни операції постійно змінювалися.

Більше військових новин:

Джерело матеріала
loader