Шанси Дональда Трампа на повернення до Білого дому зростають
Шанси Дональда Трампа на повернення до Білого дому зростають

Шанси Дональда Трампа на повернення до Білого дому зростають

Британський журнал The Economist у своєму останньому випуску повідомив, що шанси Дональда Трампа повернутися до Білого дому на президентських виборах 2024 року зростають. Видання зазначає, що вперше з серпня Трамп обігнав чинну віцепрезидентку США Камалу Гарріс у рейтингах за своєю методологією підрахунку.

«Наш останній прогноз показує, що пан Трамп має 54% шансів повернутися в Білий дім, що на шість відсоткових пунктів вище, ніж за попередній тиждень», – ідеться в статті.

Журнал фіксує «стійке скорочення лідерства пані Гарріс у національних опитуваннях за останній місяць».

Початкове зростання показників віцепрезидентки, коли їй вдалося обігнати Трампа, пов’язують з її висуненням. Але далі її підтримка не зростала. А у Трампа зараз відбувається «партійна консолідація» навколо його постаті, яку починають підтримувати виборці, що раніше не визначилися.

Також причина, через яку Трамп вирвався вперед, полягає в його перевазі у виборщиках.

«Опитування щодо конкретних штатів, опубліковані минулого тижня, підтверджують, що позиція пана Трампа трохи зміцнилася як у вирішальних штатах, так і по всій країні», – пише журнал.

«Колишній президент також набрав обертів в опитуваннях соціологів, які, як правило, публікують хороші цифри для демократів», – додає видання.

Раніше видання The Hill повідомило, що Трамп випередив Гарріс на 10%.

При цьому в низці штатів, що коливаються, перевагу має віцепрезидент.

Теги за темою
США Дональд Трамп вибори Президент
Джерело матеріала
loader