Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia
Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia

Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia

Чеська компанія Skoda підготувала для своїх іспанських фанів лімітовану серію популярного хетчбека Fabia у виконанні Rally2. Новинка буде виготовлена ​​тиражем лише 100 екземплярів.

Покупці четвертого покоління Skoda Fabia не мають змоги придбати спортивну версію RS. Виправити це вирішили в іспанському підрозділі компанії, який заручившись підтримкою німецької тюнінгової компанії ABT Sportsline, виступив ініціатором випуску оригінальної версії Fabia Rally2. Новинку було створено на честь титулованого іспанського гонщика Хосе Антоніо «Ракети» Суареса, який виграв національний чемпіонат з ралі Spanish Rally Superchampionship (S-CER) у 2023 та 2021 роках.

Модель Fabia Rally2 є найпотужнішою серійною версією генерації чеського хетчбека. Автомобіль оснащений 1,5-літровим турбованим чотирициліндровим двигуном TSI, який має у своєму активі 140 кВт/190 к.с. потужності та 290 Нм крутного моменту. Це на 30 кВт/40 к.с. і 40 Нм більше, ніж у топової версії Fabia. Це стало можливо завдяки комплекту доробок від ABT Sportsline. Потужність передається на передні колеса виключно через 7-ступеневу роботизовану коробку передач DSG з подвійним зчепленням.

Крім збільшення в потужності, Fabia Rally2 отримала власні налаштування шасі зі зменшеним на 15 мм кліренсом. Крім того, автомобіль отримав комплект нових 17-дюймових дисків OZ Racing Superturismo WRC чорного кольору, взутих у шини Michelin Pilot Sport 5.

Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia - Фото 1

Всі екземпляри новинки будуть пофарбовані в ексклюзивний колір Mamba Green, а також отримають задній спойлер і задні матово-чорні бризковики. Передні крила прикрасять чорні емблеми ABT, задні двері – значки Rally2, двері багажника – «ракета» Суареса, а задні стійки – лавровий вінок із цифрою “1” із символікою S-CER, на честь перемог у чемпіонаті.

Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia - Фото 2

Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia - Фото 3

У салоні фанів спорту чекає чорна оббивка сидінь, спортивне кермо з підкермовими перемикачами, емблема Rally2 та номерна табличка з автографом Суареса.

Skoda показала найпотужнішу та найексклюзивнішу версію Fabia - Фото 4

Skoda Fabia Rally2 буде випущена в кількості 100 екземплярів, які зарезервовані для іспанського ринку. Вартість ексклюзиву – 30 900 євро. Перші машини вирушать до замовників у березні 2025 року. Перші покупці зможуть проїхати як пасажири з «Ракетою» Суаресом на Fabia RS Rally2 в рамках спеціального заходу.

Джерело матеріала
loader