Соцмережа X дозволить чатботу зі штучним інтелектом Grok навчатися на постах користувачів
Соцмережа X дозволить чатботу зі штучним інтелектом Grok навчатися на постах користувачів

Соцмережа X дозволить чатботу зі штучним інтелектом Grok навчатися на постах користувачів

Соцмережа X оновила умови надання послуг, які наступного місяця дозволять чатботу зі штучним інтелектом Grok використовувати пости користувачів для тренування своїх ШІ моделей.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

У нових умовах надання послуг, які набудуть чинності 15 листопада, йдеться, що користувачі, поширюючи чи публікуючи контент, надають соцмережі «не ексклюзивну, безоплатну ліцензію на те, щоб зробити контент доступним» для всіх. Ці умови включають право аналізувати будь-який контент, в тому числі, наприклад, для онлайн-навчання і штучного інтелекту. Як пояснює видання, це автоматично означатиме, що користувачі погоджуються з тим, що X може використовувати їхні дані для навчання своїх ШІ моделей.

Використання контенту для навчання ШІ стало головною проблемою у зв'язку з розвитком технологій. На X художники та інші люди творчих професій стурбовані тим, що їхні роботи використовуються - і не лише в соцмережі - для навчання комп'ютерів, які одного дня можуть повністю замінити людей. Деякі користувачі заявили на сайті, що вони вже почали видаляти фотографії зі своїх сторінок.

Чат - бот зі штучним інтелектом Grok вже потрапляв у суперечки, починаючи від поширення неправдивої інформації про вибори 2024 року і закінчуючи створенням графічних фейкових зображень відомих політиків, що демонструють насильницькі дії.

До останнього оновлення умов надання послуг користувачі X могли відмовитися від обміну даними, перейшовши до «налаштувань», а потім до «конфіденційності та безпеки». Під заголовком «Обмін даними та персоналізація» є вкладка «Grok», де користувачі можуть зняти галочку, яка дозволяє платформі використовувати їхні дані для навчання ШІ.

Раніше X заявляла, що повідомлення з приватних акаунтів не будуть використовуватися для навчання Grok. Але в нових умовах надання послуг нема різниці між типами акаунтів.

Як повідомляв Укрінформ, мільярдер Ілон Маск оприлюднив відкритий вихідний код чат-бота зі штучним інтелектом Grok, який розробив його стартап xAI.

Фото: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images

Теги за темою
Соцмережі
Джерело матеріала
loader
loader