Україна і Франція підписали угоду на €200 мільйонів грантової допомоги
Україна і Франція підписали угоду на €200 мільйонів грантової допомоги

Україна і Франція підписали угоду на €200 мільйонів грантової допомоги

Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко і Надзвичайний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр підписали Імплементаційну угоду до Грантової угоди між урядами двох країн на суму 200 млн євро.

Про це повідомило Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми підписали Імплементаційну угоду до Грантової угоди між Україною та Францією, що відкриває можливість залучити 200 мільйонів євро грантової допомоги. До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення», - зазначила Свириденко.

Зазначені проєкти реалізовуватимуться у співпраці з французькими компаніями, які наразі забезпечують роботою 25 тис. українців.

Фінансування отримає сфера охорони здоров'я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, переробка відходів та житлове будівництво.

Ведеться також робота над розширенням мандату Групи AFD в Україні. Французьке агентство з питань розвитку, Proparco та Expertise France зможуть надавати різні форми фінансової та технічної допомоги українським державним і приватним підприємствам, банкам та організаціям.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2024 року Україна і Франція підписали угоду щодо відновлення та підтримки критичної інфраструктури й пріоритетних секторів економіки на 200 млн євро, з яких 60 млн буде спрямовано на енергетику.

Теги за темою
Україна Франція допомога
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader