Українська металургія захопила ринок Польщі
Українська металургія захопила ринок Польщі

Українська металургія захопила ринок Польщі

Джерело

Є і хороша, і погана новина водночас. Вітчизняна металургія потроху захопила ринок Польщі. З одного боку, це непоганий показник для держави у стані війни. З іншого – як ви розумієте, це може гарантувати певні проблеми через демпінг.

Польські металурги звернулися до уряду з вимогою захистити їх від зростаючого імпорту металопродукції з України. За перше півріччя 2024 року імпорт української сталі в Польщу збільшився на 56% порівняно з попереднім роком. Це стало відчутним ударом для місцевих виробників.

Президент металургійної компанії Cognor Пшемислав Штучковський заявив, що українські виробники практично заволоділи польським ринком товстолистового прокату та напівфабрикатів. Він закликав польський уряд вжити заходів на рівні Євросоюзу, щоб переглянути доступ українських металургів на ринок.

Низький попит на сталь на внутрішньому ринку вже створює серйозні проблеми для польських металургійних компаній. З огляду на збільшення імпорту української сталі, ситуація може погіршитися.

Звісно, ми зі своєї сторони могли б під’єднати експорт металургії до конкретних контрактів оборонної галузі, яка зараз активно зростає. Але ж простіше нічого не робити, лити продукцію на ринок, згодом дочекатись негативу у свій бік і тоді з усіма підряд лаятись.

Название источника
Ліга
Ссылка на материал
https://biz.liga.net/ua/all/all/novosti/shche-odna-haluz-polshchi-vymahaie-zakhystu-vid-importu-z-ukrainy-teper-tse-metalurhy
Теги за темою
Україна Польша Економіка
Джерело матеріала
loader