Укренерго отримало перший трансформатор від Світового Банку
Укренерго отримало перший трансформатор від Світового Банку

Укренерго отримало перший трансформатор від Світового Банку


Обладнання постачається коштом гранту на 247 мільйонів доларів від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF).

НЕК Укренерго отримала перший великий трансформатор поперечного регулювання для однієї з підстанцій 750 кВ в межах проекту REPOWER від Світового Банку, що допоможе посилити надійність передачі електроенергії від електростанцій до мереж обленерго. Про це пресслужба компанії у вівторок, 22 жовтня.

Новий трансформатор дозволить збільшити обсяг передачі електроенергії у період сезонного зростання споживання.

Зауважується, що встановлення нового потужного трансформатора зменшує експлуатаційні витрати, а також забезпечує надійну схему живлення для близько 300 тисяч споживачів.

 

 

У найближчі місяці очікується надходження ще близько 20 потужних трансформаторів, придбаних за кошти Світового банку. 

Це обладнання постачається коштом гранту на 247 мільйонів доларів від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Він фінансується 17 донорами, включаючи Канаду, Швецію і Швейцарію, які визначили український енергетичний сектор як пріоритетний напрямок своїх внесків.

Раніше у межах проекту REPOWER Укренерго отримало спеціальні транспортні засоби, що теж допоможуть українським енергетикам у ремонті та відновленні пошкоджених мереж.

Нагадаємо, раніше Україна отримала два нових потужних автотрансформатори, які були придбані та передані Програмою розвитку ООН в Україні та урядом Японії.

Агентство з міжнародного розвитку (USAID) передало Україні два високовольтні автотрансформатори.



Джерело матеріала
loader