Вручення повісток поштою: у ТЦК поскаржились на проблеми нового методу сповіщення
Вручення повісток поштою: у ТЦК поскаржились на проблеми нового методу сповіщення

Вручення повісток поштою: у ТЦК поскаржились на проблеми нового методу сповіщення

У військкоматі розповіли, що складнощі почали "випливати" вже після перших партій повісток. Зазначається, що це провокує "негативне ставлення" до ТЦК і ЗСУ загалом.

Українці почали отримувати повістки поштою. Однак цей метод якісно не покращив процес мобілізації в Україні. Про це 21 жовтня в ефірі телемарафону розповів начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування у Києві Олег Коротченко.

Олег Коротченко про проблеми вручення повісток поштою — з 5:06

"Проблемних питань зараз дуже багато. Фактично це оповіщення проводилося в тестовому режимі. Оскільки кількість оповіщень велика, механізм взаємодії відверто почав показувати певну проблематику під час здійснення оповіщення", — пояснив він.

Зі слів військового, як тільки пішли перші партії повісток поштою, почали "випливати" певні складнощі. Зокрема, сповіщення почали отримувати громадяни, які мають право на відстрочку або бронювання від мобілізації в Україні. Анонсовані механізми автоматичного надання відстрочок досі не запрацювати.

"Є певні складнощі, які в процесі викликають негативне ставлення як до Збройних сил в цілому, так і до ТЦК знову", — зазначив Коротченко.

Він підтвердив, що поки "швидкого або всеосяжного стрибка" мобілізації в Україні завдяки врученню повісток поштою не помітив.

"До ТЦК здебільшого йдуть особи, що впевнені у своїх підставах на відстрочку або на бронювання. Або це якісь проблемні питання, що в принципі можуть бути вирішені в сторону військовозобов'язаного. Якщо в особи немає підстав на відстрочку або немає бронювання, ви розумієте", — розповів представник військкомату, натякаючи на неявку військовозобов’язаних.

З його слів, траплялись випадки повторного сповіщення осіб. Окрім того, повістки отримували особи з інвалідністю та заброньовані працівники. Коротченко наголосив, що потрібен механізм, щоб таких ситуацій уникати. Він уточнив, що проблематика має бути проаналізована і подана до Міністерства оборони, щоб розв’язати питання системно.

"Найбільш велика складність пошти — це довго, дуже довго. Я думаю, має бути щось більш якісне, тобто пропрацьоване. Весь досвід, який зараз був отриманий, потрібно зібрати й внести певні корективи, вони на часі й дуже потрібні", — додав військовослужбовець.

Нагадаємо, Фокус опублікував перелік діагнозів, пов'язаних із порушеннями функцій центральної нервової системи, з якими не мобілізують в Україні.

Адвокат Микола Онисковець пояснив, як в Україні карають порушників закону про мобілізацію.

Джерело матеріала
loader