Помер засновник онлайн-бібліотеки "Флібуста": подробиці
Помер засновник онлайн-бібліотеки "Флібуста": подробиці

Помер засновник онлайн-бібліотеки "Флібуста": подробиці

У повідомленні, написаному до своєї смерті, Stiver повідомив, що скористався можливістю "асистованого суїциду" — це самогубство, здійснене за допомогою іншої людини, як правило, лікаря.

Помер засновник піратської онлайн-бібліотеки Flibusta, відомий під псевдонімом Stiver. Відповідно до повідомлення, залишеного на форумі ресурсу, це сталось у неділю, 20 жовтня.

Він зазначив, що вирішив скористатись можливістю так званого "assisted suicide" за допомогою смертельної дози тіопенталу.

"Здрастуйте, начебто визначилася дата моєї смерті. Хочу використовувати, можливо, assisted suicide, який у Німеччині тепер дозволено. Якщо все піде за планом, то завтра у неділю 20.10. отримаю смертельну дозу тіопенталу. Якщо не відпишуся у понеділок, значить спрацювало :) Прохання тоді у вівторок опублікувати цю інформацію — для історії та щоб зупинити будь-які збори "на допомогу Стіверу", — написав Stiver.

Онлайн-бібліотека "Флібуста": що відомо

"Флібуста" — безкоштовна некомерційна піратська онлайн-бібліотека, яка була створена у 2009 році та надавала можливість безоплатно читати та завантажувати книги. Вона з'явилася, коли бібліотека "Лібрусек" ввела обмеження на вільний доступ до книг. Згідно з відкритими даними, творцем і власником бібліотеки є користувач з Німеччини Stiver. За останніми даними, на сайті зібрано понад 1 ТБ книжок, здебільшого російською мовою.

Джерело матеріала
loader
loader