30 найкращих країн, міст і локацій для туристів у 2025 році: фахівці оприлюднили список
30 найкращих країн, міст і локацій для туристів у 2025 році: фахівці оприлюднили список

30 найкращих країн, міст і локацій для туристів у 2025 році: фахівці оприлюднили список

Критеріями відбору обраних місцин стали актуальність, наявність унікального досвіду для туристів та вау-фактор. Також експерти звертали увагу на сталий розвиток обраної локації, спільноти та наявність різноманіття.

Експерти з подорожей Lonely Planet оприлюднили список із 30 найкращих місць, які варто відвідати у 2025 році. Цей рекомендований перелік оприлюднено на сайті організації, який також приурочений до виходу їхньої тревел-книжки.

Як йдеться у вказані заяві, свої рейтинги фахівці складали разом з туристами з усього світу та професійними гідами. Основними критеріями для вибору були "їх актуальність, унікальний досвід, вау-фактор і постійна прихильність до сталого розвитку, спільноти та різноманітності". '.

Отож, експерти з подорожей радять відвідати у 2025 році наступні країни:

  1. Камерун
  2. Литва
  3. Фіджі
  4. Лаос
  5. Казахстан
  6. Парагвай
  7. Тринідад і Тобаго
  8. Вануату
  9. Словаччина
  10. Вірменія

Міста та локації, які варто відвідати у 2025: перелік

Експерти вказують, що французьке місто Тулуза є найкращим містом за її "художню сцену, що швидко розвивається, і безтурботні блукання річкою". На другому місці — Пудучеррі в Індії, яке "переосмислює себе як найкраще місце для любителів піску та серфінгу".

На третьому місці — болгарське гірське місто Банско, відоме як одне з найкращих гірськолижних напрямків у Європі. Його обрали через "ідеально збережене старе місто та наявність широких культурних вражень протягом усього року".

На четвертому та п’ятому місцях знаходяться тайське місто Чіангмай та італійська Генуя. На шостому місці — американський Піттсбург. Решту міст у десятці посіли японська Осака, бразильське місто Куритиба, іспанська Пальма-де-Майорка (дев'яте) та канадський Едмонтон (10 місце).

Серед локацій та краєвидів, вартих відвідування у 2025 році, фахівці Lonely Planet поставили на перше місце ландшафти низинної місцевості Південної Кароліна та узбережжя Джорджії в США. На другому місці — локацію Тераї в Непалі, яка завдяки своїм лісам, лукам і болотам є "неймовірною точкою біорізноманіття.

Третє місце на подіумі регіонів займає панамська локація Чірікі, за нею — Лонсестон і долина Тамар у Тасманії в Австралії. П'яте місце віддали швейцарському Вале, Гіресун і Орду в Туреччині опинилися на шостій сходинці, а німецька Баварія — на сьомій.

Останні три місця в списку 10 вартих відвідування локацій у 2025 році посіли краєвиди регіону Східна Англія в Сполученому Королівстві, гірський прохід в Йорданії (так званий "Йорданський прохід"). Замикає чільну десятку локація Маунт-Худ і регіон ущелини річки Колумбія в американському штаті Орегон.

Нагадаємо, Фокус розповідав про те, як турист відпочив за 150 доларів та розповів, які помилки він зробив. Журналіст у деталях розповів про свої пригоди та порадив більш ретельніше планувати власні подорожі.

Також ми розповідали про туристку, яка назвала найдешевшу країну для відпочинку. Бюджет блогерки, яку звуть Ем, складався лише з проживання та перельоту, при чому дорога туди й назад, за її словами, обійшлася всього в 44 євро

Теги за темою
Туризм
Джерело матеріала
loader