60 тисяч учасників пройшли національний тест з медіаграмотності повністю
60 тисяч учасників пройшли національний тест з медіаграмотності повністю

60 тисяч учасників пройшли національний тест з медіаграмотності повністю

Для учасників тестування опублікували правильні відповіді.

Громадяни у день проведення національного тесту з медіаграмотності віддвідали його платформу понад 310 тисяч разів. Розпочали тестування 171 тисяча учасників. З їх числа 60 тисяч унікальних користувачів пройшли тест повністю від початку до кінця. Про це повідомив національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр».

Також для учасників опублікували правильні відповіді до тесту з медіаграмотності за посиланням.

«Цим тестом нам вдалося вийти з бульбашки. Завдяки системній роботі держави та зусиллям партнерів тема медіаграмотності нарешті стала національним пріоритетом і привернула увагу великої кількості українців. Громадяни дедалі більше усвідомлюють небезпеку дезінформації та прагнуть бути обізнаними й захищеними в інформаційному просторі. Дякуємо всім, хто брав участь, поширював інформацію та підтримував національний тест цього року!», — прокоментувала керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Ольга Кравченко.

Ми щиро перепрошуємо за технічні незручності при проходженні тесту та врахуємо цей досвід при плануванні на наступний рік, аби зробити процес участі максимально зручним та доступним для всіх!

Зазначимо, 50 переможців оголосять 25 жовтня.

Національний тест з медіаграмотності реалізовує національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії та проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується урядом Великої Британії. Національний тест з медіаграмотності втілюється разом з програмою USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілюється IREX in Ukraine за підтримки Посольства США.

Фото: «Фільтр» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader